Cart

PROIECTE LA COMANDA                                                       

Atunci cand ne hotaram sa ne construim o casa, indiferent de tipul ei trebuie sa avem la baza un proiect avizat de un arhitect si un inginer cu drept de semnatura.

De aici dervam in urmatoarele doua variante:  Ori apelem la un proiect gata – facut furnizat de constructor, ori la un arhitect, care va realiza un proiect special pentru locuinta dumneavoastra.

In aceleasi conditii decurg lucrurile atunci cand cumparam o haina. Ori o cumperam intr-un magazin gata realizata in serie, ori in cazul in care dorim ca acea haina sa se potriveasca perfect apelam la un croitor. Diferenta este ca la haine probam doua trei pana gasim ceea ce ne place, iar cand construim case nu ne permitem sa facem doua trei case sa ne placa si sa se potriveasca cerintelor noastre. Ambele variante sunt bune, cea din urma va ofera un proiect “personalizat” realizat special pentru dumneavoastra la comanda.

Constructiile in aer liber, formate din elemente create de natura,  sunt deseori numite ecologice, bio, si naturale; sunt constructiile folosite cel mai des in toata lumea. Lemnul este materialul care a fost folosit din cele mai indepartate timpuri ale existentei umane. Cunoasterea si folosirea lui, mai intai in cadru gospodaresc si apoi industrial, a generat zeci de mestesuguri, importante ramuri industriale si arte cu semnificatii adanci pentru viata spirituala, culturala si economica a numeroaselor popoare.

Pentru refacerea lemnului forestier si asigurarea cantitatii necesare aprovizionarii cu lemn a industriei si a constructiilor, in toate tarile se aplica o politica dinamica, se depun eforturi pentru a creste volumul si calitatea padurilor prin extinderea zonelor exploatate, ameliorarea speciilor si reimpadurirea terenurilor defrisate cu specii repede crescatoare.

Primele constructii din lemn si in special cel al podurilor dateaza din timpul oranduirii sclavagiste, si  a fost realizat in Roma antica. Constructorul Apolodor din Damasc a executat cu armata romana, podul peste Dunare cu o lungime de 1070m in dreptul localitatii Drobeta-Turnu-Severin, in vederea expeditiei in Dacia a imparatului roman Traian. Podul a fost realizat din arce de lemn rezemate pe piloni din zidarie de piatra.

Clasificarea constructiilor din lemn, prezinta o importanta practica, contribuind in mod deosebit la alegerea solutiilor constructive rationale si economice in proiectare. Cele mai cautate in acest moment sunt casele pe structura din lemn, care nu se deosebesc de cele clasice din cadre de beton si umplutura de zidarie atat la exterior cat si in interior datorita placajelor si al finisajelor, si cele din barne de lemn suprapuse (Blockhaus) sau structuri din stalpi si grinzi din lemn lamelar (Post and Beam) care impun o arhitectura aparte, diferentiindu-se prin caracterul rustic si estetic deosebit, unde culoarea si mirosul lemnului ii ademenesc pe proprietarii lor sa isi petreaca vacantele si de ce nu la un trai de zi cu zi.

     

 

 

 


  • Producator case de lemn Comanesti
  • http://www.mastercon.ro/
  • http://www.incalzireinpardoseala.com.ro/
  • Sun Leader - www.pergole-retractabile.ro
  • Rustic.ro
  • CASE LEMN TRANSVAL
  • Pergole de Lux