Cart

case framing case pe tructura din lemn case americane case in sistem canadian din lemn timberframe framing ecostructures bois case ecologice case ieftine case de vacanta proiecte case din lemn proiectarea caselor din lemn

CASE TIP FRAMING                                                                                     Proiecte framing

Sistemul caselor pe structura din lemn reprezinta o modalitate accesibila de a construi o casa si a o intretine in timp, dezvoltat si aplicat pe o scara larga in SUA, CANADA si FRANTA. El asigura toate cerintele de confort, adaptandu-se usor la toate tipurile arhitecturale: traditional prin placajul de lemn (lambriu) ca finisaj, contemporan prin placaj termoizolant tencuit pe exterior sau futurist prin spatii vitrate sau materiale compozite.

Caracteristicile acestui sistem sunt aspectul estetic, folosirea optima a materialului lemnos, rezistenta statica si dinamica/seismica datorita greutatii proprii reduse si a elasticitatii/flexibilitatii lemnului, durabilitate, timpul redus pentru prefabricarea si punerea in opera a structurii, pretul competitiv si nu in ultimul rand confortul termic ridicat.

Structura caselor framing este alcatuita din lemn masiv ecarisat cu grosimile intre 40 si 60mm, latimile intre 70 si 250mm, iari lungimile pana in 6m, lemnul fiind selectat si grupat in clase de aceeasi rezistenta, iar umiditatea lemnului pentru constructii nu poate depasi 18%. Aceasta structura este placata cu placi din OSB (Oriented Strand Board) formate din aschii din lemn care in timpul procesului de productie se aliniaza in directii diferite, lipite intre ele cu adeziv organic si cu rasini melamice. Datorita acestor rasini melamice placile de OSB sunt rezistenta la umiditate. Umplutura structurii se va face cu un material izolant cu dublu rol de izolator fonic si termic, se pot enumera cateva familii de materiale: vata de sticla si de roca (bazaltica), fibre de lemn sau celuloza, pluta expandata, spuma de rasini, lana de oaie, canepa, hartia de ziar; acestea au densitati diferite intre 12kg/mc pana 200kg/mc. Pe interiorul structurii este aplicata o folie de protectie a izolatiei impotriva vaporilor de apa. Daca acesti vapori se infiltreaza in interiorul stratului termoizolant intr-o perioada rece a anului se vor transforma in picaturi de apa din cauza condensului si vor reduce efectul termoizolant al umpluturii, ceea ce favorizeaza aparitia agentilor patogeni si a mucegaiului. Toata structura de rezistenta din lemn trebuie "inchegata" cu piese metalice. Acestea incep de la talpa tratata in autoclava (talpa tratata special datorita contactului cu betonul), care se prinde in autoforante, panourile impreuna cu talpile se vor prinde in conexpanduri,peretii intre ei in tije metalice in trei puncte, peretii de la parter si cei de la etaj impreuna cu planseul se vor fixa in tije si coltare metalice, iar capriorii in "fluturasi" metalici (elemente metalice rasucite).

Proiectul unei case pe structura framing  de o complexitate medie la comanda se realizeaza in aproximativ 3 zile, in functie de gradul de ocupatie, dar nu depaseste 7 zile lucratoare. Proiectele sunt foarte bine detaliate.
case framing case pe tructura din lemn case americane case in sistem canadian din lemn timberframe framing ecostructures bois case ecologice case ieftine case de vacanta proiecte case din lemn proiectarea caselor din lemn

          Proiectele vor conţine:

 • secţiune caracteristică prin parter/etaj cu evidenţierea stratificaţiei
 • perspective structură în 3D
 • panouri explicite cu cotaţii complete;
 • planuri de montaj panouri
 • planuri talpilor de trasare fundaţie şi cotele de control (inclusiv diagonale) cu extras conexpanduri si de piese metalice
 • plan planşeu parter/etaj cu dispunerea grinzilor şi extras de materiale
 • plan şarpantă cu dispunerea fermelor capriorilor şi extras de materiale;
 • planuri explicite de contravântuire spaţială la acoperis

Pentru a negocia un pret pentru proiectare de structura din lemn framing faza (DTDE), va rugam sa ne trimiteti un proiect de arhitectura efectuat de un arhitect din zona sau sa apelati cu incredere la arhitectii nostri:

BUCURESTI: Arh. Alexandru Popa Tel: 0723665354

BRASOV: Arh. Cristina Vechiu Tel: 072-4573999

IASI: Arh. Mihai Neaga Tel: 0749235640

woodengine.blogspot.com

 

 


 • Producator case de lemn Comanesti
 • http://www.mastercon.ro/
 • http://www.incalzireinpardoseala.com.ro/
 • Sun Leader - www.pergole-retractabile.ro
 • Rustic.ro
 • CASE LEMN TRANSVAL
 • Pergole de Lux