Cart

PROIECTE LA COMANDA                                                       

Atunci cand ne hotaram sa ne construim o casa, indiferent de tipul ei, trebuie sa avem la baza un proiect avizat de un arhitect si de un inginer cu drept de semnatura.

De aici derivam catre urmatoarele doua variante:  

  • Ori apelem la un proiect gata – facut furnizat de constructor, (pentru DTAC - obligatoriu vizat de un arhitect)
  • Ori la un arhitect, care va realiza un proiect special pentru locuinta dumneavoastra.

In aceleasi conditii decurg lucrurile atunci cand cumparam o haina. Ori o cumparam dintr-un magazin gata realizata in serie, ori, in cazul in care dorim ca acea haina sa se potriveasca perfect, apelam la un croitor. Diferenta este ca la haine probam doua-trei pana gasim ceea ce ne place, dar cand construim case nu ne permitem sa facem doua-trei asa incat sa ne placa si sa se potriveasca cerintelor noastre. Ambele variante sunt bune,insa cea din urma va ofera un proiect “personalizat” realizat special pentru dumneavoastra la comanda.

De ce case din lemn?

Pentru ca sunt formate din elemente create de natura din lemn,  sunt deseori numite ecologice, bio, si naturale; sunt constructiile folosite cel mai des in toata lumea. Lemnul este materialul care a fost folosit din cele mai indepartate timpuri ale existentei umane. Cunoasterea si folosirea naturii, mai intai gospodaresti si apoi industriale a lemnului a generat zeci de mestesuguri, importante ramuri industriale si arte cu semnificatii adanci pentru viata spirituala, culturala si economica a numeroaselor popoare.

Pentru refacerea lemnului forestier si asigurarea cantitatii necesare aprovizionarii cu lemn a industriei si a constructiilor, in toate tarile se aplica o politica dinamica, si se depun eforturi pentru a creste volumul si calitatea padurilor prin extinderea zonelor exploatate, ameliorarea speciilor si reimpadurirea terenurilor defrisate cu specii repede crescatoare.

Primele constructii din lemn si in special a podurilor, dateaza din timpul oranduirii sclavagiste a fost realizat in Roma antica. Constructorul Apolodor din Damasc a executat cu armata romana, podul peste Dunare cu o lungime de 1070m in dreptul localitatii Drobeta-Turnu-Severin, in vederea expeditiei in Dacia a imparatului roman Traian, podul a fost realizat din arce de lemn rezemate pe piloni din zidarie de piatra.

Clasificarea constructiilor din lemn, prezinta o importanta practica, contribuind in mod deosebit la alegerea solutiilor constructive rationale si economice in proiectare. Cele mai cautate in acest moment sunt casele pe structura din lemn care nu se deosebesc de cele clasice din cadre de beton si umplutura de zidarie atat la exterior cat si in interior datorita placajelor si al finisajelor, si cele din barne de lemn suprapuse (Blockhaus) sau structuri din stalpi si grinzi din lemn lamelar (Post and Beam) care impun o arhitectura aparte, diferentiindu-se prin caracterul rustic si estetic deosebit, unde culoarea si mirosul lemnului ii ademenesc pe proprietarii lor sa isi petreaca vacantele si de ce nu, la un trai de zi cu zi.

Alegeti sistemul constructiv dorit:

     

 

 


  • Producator case de lemn Comanesti
  • http://www.mastercon.ro/
  • http://www.incalzireinpardoseala.com.ro/
  • Sun Leader - www.pergole-retractabile.ro
  • Rustic.ro
  • CASE LEMN TRANSVAL
  • Pergole de Lux